Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka črk in številk, ki se prenese na vaš računalnik, ko obiščete spletno stran. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa terminalno opremo (računalnik, mobilna naprava), ki je bila uporabljena pri dostopu.

Piškotki na mediadom.si

Na "mediadom.si" uporabljamo piškotke za zaščito kontaktnega obrazca pred nezaželeno e-pošto (CAPTCHA) in štetje števila ljudi, ki iščejo na spletni strani. V piškotkih ne shranjujemo vaših osebnih podatkov, kateri ne morejo poškodovati vašo terminalno opremo. Piškotke lahko z vaše terminalne opreme seveda kadarkoli sami zbrišete.

Obvezni piškotki

Nujno potrebni piškotki za pravilno delovanje spletne trgovine in se vedno naložijo.

Piškotek
Ime Namen
mediadom.si
cms_session

Ta piškotek se uporablja za zagotovitev delovanja spletne strani. Veljavnost piškotka poteče na koncu seje.
mediadom.si
PH_HPXY_CHECK
Ta piškotek se uporablja za zagotovitev gostovanja na spletne strani. Veljavnost piškotka poteče na koncu seje.
mediadom.si
cc_necessary 
cc_analytics 
cc_social
Ti piškotki se uporabljajo za beleženje vaše odločitve o zasebnosti. Veljavnost piškotkov potečejo čez 12 mesecev.

Ne obvezni piškotki

Skladno z novim Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om-1) in je bil objavljen 31.12.2012 v Uradnem listu št. 109/2012 je omogočena izbira, ali se z uporabo ne obveznih piškotkov strinjajo.

Piškotek
Ime Namen
Google NID Piškotek »NID« vsebuje edinstven ID, ki ga Google uporablja, da shrani vaše nastavitve in druge podatke, kot so izbrani jezik (npr. slovenščina), podatek o tem, koliko rezultatov iskanja naj bo prikazanih na strani (npr. 10 ali 20), in podatek o tem, ali naj bo vklopljen Googlov filter Varno iskanje. Ta piškotek se uporablja tudi za prikaz Google zemljevida in Google reCAPTCHA. Veljavnost piškotka poteče čez 6 mesecev.
Google Analytics
_ga
_gid
Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje podatkov o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Mi uporabljamo informacije za pripravo poročila, da bi nam pomagal izboljšati to spletno mesto. Piškotki zbirajo podatke v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev na spletni strani, od kod so obiskovalci prišli in o straneh, ki so jih obiskali. Politika uporabe piškotkov za Google Analytics. Veljavnost piškotkov poteče čez 28 dni.
Če želite blokirati Google Analytics na vseh spletni straneh, si lahko instalirate dodatek iz te spletni strani.
AddThis
__atuvc
uid
uvc
dt
Ti piškotki se uporabljajo za delovanje vtičnika AddThis.
Pravilnik o zasebnosti in piškotki za Addthis.

Upravljanje s piškotki

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete tudi s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene funkcije ne bodo delovale.V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku: Mozilla FirefoxInternet ExplorerChromeSafari.